faq

Waar komen de dieren vandaan?

Geen nood! De dieren komen van kwekers, waar ze een natuurlijke dood stierven. We hebben een netwerk van mensen die de dieren met liefde grootbrengen, maar soms gaat het spijtig genoeg mis. En dan zijn de kwekers blij dat wij ze alsnog het eeuwige leven kunnen schenken.

De insecten komen van plaatselijke, kleine insectenboerderijen. Geen enkel insect komt uit het wild en we werken nooit met insecten die net ontpopt zijn. Het leuke is dat de overstock wordt vrijgelaten in de natuur, om zo het ecologisch evenwicht, kapot gemaakt door o.a. de palmindustrie, te herstellen.

Help! Er vloog een roodborstje tegen het raam…

Bijna alle dieren die in België in het wild voorkomen, zijn beschermd. Overlastdieren en invasieve soorten vormen hierop een uitzondering. Er kan in uitzonderlijke gevallen een uitzondering worden aangevraagd bij Natuur en Bos via deze link: https://www.natuurenbos.be/beleid-wetgeving/natuurbeheer/soortenbescherming/afwijkingen-op-het-soortenbesluit

Als je twijfelt, stuur dan even een berichtje.

Mijn huisdier is overleden…

Iedere taxidermist heeft zijn eigen specialiteit. Bij INScT zijn dat vogels. Heb je een kat, hond of ander kleiner huisdier dat gestorven is, dan verwijzen we je graag door naar collega’s.

Zijn de workshops voor beginners?

Ja! We streven ernaar om iedereen met een mooi resultaat naar huis te sturen. Daarom werken we in kleine groepjes en, indien nodig, met meerdere leerkrachten. Afhankelijk van de workshop variëren de leerkrachten, want elke taxidermist/entomologist heeft zijn eigen specialiteit.

Hoe bewaar ik taxidermie?

Taxidermie gaat eeuwen mee, op voorwaarde dat je de dieren niet in de vlakke zon plaatst. Opletten met kuisvrouwen, zeker als er fragiele stolpen in het spel zijn!

Stolpen versturen?

Stolpen, en vooral de oude, zijn erg breekbaar. Daarom versturen we ze liever niet. Maar niet iedereen kan tot bij ons geraken. Daarom… wil je graag een stolp? Stuur ons even een berichtje en dan zoeken we samen de beste oplossing. We rijden geregeld heel België rond.

Insecten op bestelling

U kan een stolp op maat mee uitwerken met ons. Maar, om de beste kwaliteit te garanderen, prepareren wij de vlinders en kevers vers voor u (hier geen lades met oude voorraad). Dit betekent dat u wel rekening moet houden met een aanzienlijke wachttijd. Kom gerust eens langs voor de mogelijkheden.

Vogels op bestelling

Ook dit is geen probleem. Maar, onze vogels stierven allemaal een natuurlijke dood. Dus, zit de gezochte vogel niet in onze vriezer, dan kan het even duren vooraleer we de geschikte vogel gevonden hebben. Natuurlijk hangt dit af van de soort die je zoekt.

Retour- en teruggavebeleid

De klant heeft het recht om zijn bestelling te annuleren.  Hij krijgt dan het volledige bedrag, exclusief de verzendkosten, terugbetaald.  Voorwaarde is wel dat het product met alle toebehoren in originele staat en binnen 14 dagen wordt geretourneerd.  Vooraleer een product geretourneerd kan worden, is de klant verplicht INScT hiervan op de hoogte te brengen middels een mail naar Ilse@insct.be.  De klant wordt vervolgens gevraagd om een retourformulier in te vullen waarna de reden van teruggave door INScT wordt geëvalueerd.  INScT behoudt zich het recht om de teruggave te weigeren. 

Bij op maat gemaakte artikelen is teruggave niet mogelijk. 

Kan ik je helpen?