faq

Waar komen de dieren vandaan?

Geen nood! De dieren komen van kwekers, waar ze een natuurlijke dood stierven. We hebben een netwerk van mensen die de dieren met liefde grootbrengen, maar soms gaat het spijtig genoeg mis. En dan zijn de kwekers blij dat wij ze alsnog het eeuwige leven kunnen schenken.

De insecten komen van plaatselijke, kleine insectenboerderijen. Geen enkel insect komt uit het wild en we werken nooit met insecten die net ontpopt zijn. Het leuke is dat de overstock wordt vrijgelaten in de natuur, om zo het ecologisch evenwicht, kapot gemaakt door o.a. de palmindustrie, te herstellen.

Help! Er vloog een roodborstje tegen het raam…

Spijtig maar helaas. Tenzij je een museum hebt, kunnen we je niet verder helpen. Bijna alle dieren die in België in het wild voorkomen, zijn beschermd. Overlastdieren en invasieve soorten vormen hierop een uitzondering. Als je twijfelt, stuur dan even een berichtje.

Mijn huisdier is overleden…

Eerst en vooral, innige deelneming. Afscheid nemen is moeilijk en we begrijpen dat je een manier zoekt om ze te vereeuwigen, maar het brengt je dier niet terug. Natuurlijk kunnen we het dier voor je prepareren, maar we kunnen ook het skelet bewaren, of een pootafdruk in gips maken, of een stuk pels in een juweel verwerken, het hart op sterk water bewaren, … Er kan heel veel. Maar, denk er eerst goed over na en neem de tijd om even te rouwen. Belangrijk is wel om het dier tot dan in te vriezen.

Zijn de workshops voor beginners?

Ja! We streven ernaar om iedereen met een mooi resultaat naar huis te sturen. Daarom werken we in kleine groepjes en, indien nodig, met meerdere leerkrachten. Afhankelijk van de workshop variëren de leerkrachten, want elke taxidermist/entomologist heeft zijn eigen specialiteit.

Hoe bewaar ik taxidermie?

Taxidermie gaat eeuwen mee, op voorwaarde dat je de dieren niet in de vlakke zon plaatst. Opletten met kuisvrouwen, zeker als er fragiele stolpen in het spel zijn!